VEGE - BEZ GLUTENU
500 g / opakowanie
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba.
SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, suszone jagody goji 6%, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
INFORMACJA DLA ALERGIKÓW
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- wartość energetyczna: 1678 kJ / 402 kcal
- Tłuszcz: 18 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,2 g
- Węglowodany: 38 g
- w tym cukry: 4,6 g
- Białko: 14 g
- Błonnik: 17 g
- Sól: 1,6 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
- Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
- Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.