VEGE - BEZ GLUTENU
400 g / opakowanie
Bezglutenowa mieszanka do wypieku 9 bułek ciemnych.
SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka lniana, łuska babki jajowatej, inulina, maranta trzcinowa, tapioka, sól, drożdże.
INFORMACJA DLA ALERGIKÓW
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- wartość energetyczna: 1543 kJ/368 kcal
- Tłuszcz: 6,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
- Węglowodany: 60 g
- w tym cukry: 1,9 g
- Białko: 9,9 g
- Błonnik: 18 g
- Sól: 2,3 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zawartość torebki wsyp do miski.
- Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
- Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.
- Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
- Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
- Wsadź do piekarnika.
- Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
- Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.