BIO - BEZ GLUTENU
240 g / opakowanie
Olej kokosowy bezwonny powstaje poprzez tłoczenie i rozgrzanie kopry - twardego miąższu orzechów palmy kokosowej (Cocos nuciffera) i pozbawiony jest smaku oraz aromatu kokosa. Ze względu na swoją stałą postać, olej kokosowy nadaje się także do smarowania pieczywa, może również z powodzeniem zastąpić masło lub margarynę w pieczeniu oraz oliwę czy olej w sałatkach. W kuchni olej kokosowy można używać do smażenia i gotowania w wysokich temperaturach (temp. dymienia 230ºC). W temp. do 25ºC olej zachowuje postać stałą, przy wyższej temperaturze przechodzi w postać płynną.
SKŁADNIKI
Olej kokosowy BIO bezwonny (rafinowany) 100%.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- wartość energetyczna: 3700 kJ / 900 kcal
- Tłuszcz: 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 91 g
- w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 7 g
- Węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Nie wymaga przechowywania w lodówce.