2 kg / opakowanie
Ekologiczny ryż jaśminowy biały charakteryzuje się delikatnym jaśminowym aromatem. Doskonały do przygotowywania zarówno tradycyjnych potraw, jak również tych egzotycznych. Stanowi podstawę m.in. kuchni tajskiej. Polecamy jako dodatek do dań mięsnych, sałatek oraz deserów.
SKŁADNIKI
ekologiczny ryż jaśminowy biały 100 %.
PRODUKT
posiada Certyfikat BIO
jest:
- wegetariański
- wegański
- bez glutenu
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1515 kJ / 357 kcal
Tłuszcz - 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 80 g
w tym cukry - 0,1 g
Błonnik - 1,3 g
Białko - 7,1 g
Sól - 0,01 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 25 minut.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.