BIO - BEZ GLUTENU
420 g / opakowanie
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna BIO.
SKŁADNIKI
płatki owsiane* bezglutenowe, mąka owsiana* bezglutenowa, mąka z ryżu brązowego*, łuska babki jajowatej*, siemię lniane brązowe*, nasiona chia*, sól himalajska.
*certyfikowany składnik ekologiczny
INFORMACJA DLA ALERGIKÓW
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- wartość energetyczna: 1369 kJ / 327 kcal
- Tłuszcz: 8,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
- Węglowodany: 52 g
- w tym cukry: 0,8 g
- Błonnik: 18 g
- Białko: 12 g
- Sól: 2,1 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Nagrzej piekarnik do 190°C.
- Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
- Wsyp mieszankę do miski.
- Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
- Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
- Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.