BIO - BEZ GLUTENU
180 g / opakowanie
SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa* 55%, płatki owsiane bezglutenowe* 27,6%, cukier kokosowy*, wodorowęglan sodu (substancja spulchniająca), sól himalajska, cynamon*, kurkuma*, kardamon*.
*certyfikowany składnik ekologiczny.
INFORMACJA DLA ALERGIKÓW
Może zawierać alergeny: orzechy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- wartość energetyczna: 567 kJ / 136 kcal
- Tłuszcz: 3,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,3 g
- Węglowodany: 20 g
- w tym cukry: 6,4 g
- Błonnik: 2,5 g
- Białko: 6,5 g
- Sól: 0,89 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zawartość torebki wsyp do miski, dodaj 400 ml kefiru, 1 jajko i dokładnie wymieszaj.
- Do ciasta możesz dodać pokrojone jabłka lub inne owoce (banany, jagody).
- Smaż na wolnym ogniu, najlepiej na maśle klarowanym lub oleju kokosowym.
Bez jajka też wychodzi! Racuchy można przygotować na sposób wegański z samą wodą (200 ml) lub z mlekiem owianym. W tym przypadku smaż od razu po wymieszaniu ciasta.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.