400 g / opakowanie
ORKISZ jest starą odmianą PSZENICY. Ziarna ORKISZu dojrzewają w grubych łupinach, chroniących je przed zanieczyszczeniami. ORKISZ można zmielić, otrzymując pełnoziarnistą mąkę ORKISZową, odpowiednią do wypieku chleba i ciast. Ugotowany i zmiksowany ORKISZ jest świetną bazą kotletów i past.
SKŁADNIKI
ziarno ORKISZU* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
PRODUKT
posiada Certyfikat BIO
jest:
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1428 kJ / 338 kcal
Tłuszcz - 2,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 62 g
w tym cukry - 1,0 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
INFORMACJA DLA ALERGIKÓW
Produkt może zawierać alergeny: ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM, SOJĘ.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany ORKISZ gotować w świeżej, osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja ORKISZu na 3 porcje wody) ok. 90 min.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.