300 g / opakowanie
Ekologiczne płatki quinoa uzyskiwane są z gniecionego ziarna quinoa (komosy ryżowej). Polecamy jako dodatek do zup, jako składnik past oraz kotletów. Świetnie komponują się z mlekiem, jogurtem i owocami, doskonałe również jako dodatek do ciast i deserów.
SKŁADNIKI
płatki quinoa* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
PRODUKT
posiada Certyfikat BIO
jest:
- wegetariański
- wegański
- bez glutenu
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1532 kJ / 363 kcal
Tłuszcz - 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 62 g
w tym cukry - 1,6 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
płatki gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub MLEKA) na wolnym ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.