1 kg / opakowanie
Ekologiczna soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
SKŁADNIKI
soczewica czerwona* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).
PRODUKT
posiada Certyfikat BIO
jest:
- wegetariański
- wegański
- bez glutenu
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1597 kJ / 378 kcal
Tłuszcz - 2,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany - 59 g
w tym cukry - 2,0 g
Białko - 25 g
Sól - 0,02 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukaną soczewicę gotować w proporcji 1:2 (1 porcja soczewicy na 2 porcje wody) ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.