BIO - VEGE - BEZ GLUTENU
250 g / opakowanie
SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna: 1297 kJ / 310 kcal
- Tłuszcz: 5,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
- Węglowodany: 44,3 g
- w tym cukry: 2,3 g
- Błonnik: 15,5 g
- Białko: 18,5 g
- Sól: 0,09 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 - 8 minut, al dente 4 - 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej wodą.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.