VEGE - BEZ GLUTENU
400 g / opakowanie
Bezglutenowa mieszanka do wypieku 9 bułek jasnych.
SKŁADNIKI
mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, płatki owsiane bezglutenowe, maranta trzcinowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.
INFORMACJA DLA ALERGIKÓW
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- wartość energetyczna: 1444 kJ/345 kcal
- Tłuszcz: 3,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
- Węglowodany: 63 g
- w tym cukry: 1,3 g
- Białko: 7,9 g
- Błonnik: 17,0 g
- Sól: 2,3 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zawartość torebki wsyp do miski.
- Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
- Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.
- Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciast w dłoniach.
- Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
- Wsadź do piekarnika.
- Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.
- Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.