500 g / opakowanie
Ekologiczna kostka sojowa to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Doskonale zastępuje mięso, dzięki czemu może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw.
SKŁADNIKI
SOJA ekstrudowana* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
PRODUKT
posiada Certyfikat BIO
jest:
- wegetariański
- wegański
- bez glutenu
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1461 kJ / 348 kcal
Tłuszcz - 7,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g
Węglowodany - 15 g,
w tym cukry - 10 g
Błonnik: 21 g
Białko - 45 g
Sól - 0,02 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY, SEZAM.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Granulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy napęcznieje dodać zioła lub przyprawy. Można go również wcześniej uprażyć na patelni, a dopiero później wykorzystać do gotowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.