400 g / opakowanie
Ekologiczny groch żółty znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami. Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, pasztetów.
SKŁADNIKI
ekologiczny groch żółty 100 %.
PRODUKT
posiada Certyfikat BIO
jest:
- wegetariański
- wegański
- bez glutenu
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1302 kJ/310 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 38 g
w tym cukry - 8,0 g
Błonnik - 26 g
Białko - 24 g
Sól - 0,04 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.